Blog Eko Toskania zajmuje sie wszystkim, co zwiazane jest z ekologia, zdrowa zywnoscia i zyciem zgodnym z natura. Jest on wynikiem osobistych obserwacji, doswiadczen i znajomosci eko - obiektow w Toskanii. Interesuje mnie ekologiczna uprawa. Opisuje tylko i wylacznie rolnictwa oraz agroturystyki, ktore posiadaja bio certyfikat. Dzieki czemu mam gwarancje najwyzszej i najlepszej jakosci. Nie zajmuje sie rolnictwami, farmami czy agroturystykami, ktore stosuja tzw. intensywne uprawy lub hodowle.

czwartek, 16 sierpnia 2012

Raz dwa trzy i obiad gotowy

Prawde mowiac nie mialam konkretnego pomyslu na dzisiejszy obiad.
Az tu do furtki zadzwonil Luca - eko rolnik z prowincji Pizy, ktory co czwartek przywozi swieza dostawe owocow i warzyw.
W dzisiejszej  sezonowej "kasetce" znalazlam pelno papryczek. Po ich sprobowaniu okazalo sie, ze sa pikante.


Jak znalazl na pikantne spaghetti z oliwa, czosnkiem i peperoncino ( w tym przypadku dodalam wlasnie dostarczona papryke). Przepis najlatwiejszy na swiecie: na oliwie podsmazacie drobno pokrojony czosnek, dodajecie pokrojona papryczke. Po 3-4 minutach wylaczacie. Dodajecie do ugotowanego makaronu.


W 7 minut obiad gotowy! Smak slodko-pikantej papryczki mam nadal w ustach.

1 komentarz:

  1. lece po papryczki. tego mi wlasnie trzeba bylo :) dziekuje za pomysl

    OdpowiedzUsuń