Blog Eko Toskania zajmuje sie wszystkim, co zwiazane jest z ekologia, zdrowa zywnoscia i zyciem zgodnym z natura. Jest on wynikiem osobistych obserwacji, doswiadczen i znajomosci eko - obiektow w Toskanii. Interesuje mnie ekologiczna uprawa. Opisuje tylko i wylacznie rolnictwa oraz agroturystyki, ktore posiadaja bio certyfikat. Dzieki czemu mam gwarancje najwyzszej i najlepszej jakosci. Nie zajmuje sie rolnictwami, farmami czy agroturystykami, ktore stosuja tzw. intensywne uprawy lub hodowle.

czwartek, 5 lipca 2012

Mietowa herbata

Moze jest troche za goraco, ale taka herbatke mozna pic rowniez na zimno. Oto przepis:

Infuso alla menta

Skladniki:
2 lyzki suszonych lisci miety
500 ml wody



Przygotowanie:
Zagotowac wode, wrzucic liscie miety. Odczekac 5-10 minut, odcedzic. Mozna pic cieple lub zimne.

1 komentarz:

  1. Napar ze świeżych liści jest jeszcze pyszniejszy:-)))
    A.

    OdpowiedzUsuń